fbpx
Selecteer een pagina

Over mij

 

Mijn naam is Wendy van den Bersselaar, ik ben 34 jaar oud en woon samen met mijn vriend Erwin en onze hond Tess in ons eigen huis in Berkel Enschot.

Sinds 2017 ben ik online ondernemer.

Mijn ondernemerschap begon eigenlijk al in 2007, met een badeend.. 

Op een dag zat ik in de trein terug van het onderzoek dat ik deed voor mijn bachelor onderzoek van mijn studie Klinische Psychologie. We wilden kijken of we de keuze voor een gezonde of ongezonde snack zouden kunnen beïnvloeden en daarvoor had ik zakjes M&M’s en doosjes met druiven bij me in een koelbox. Aan het eind van de dag waren alle snacks op en besloot ik mijn boeken te verdelen over mijn rugzak en de koelbox, om zo het gewicht wat te verdelen. Eenmaal in de trein opende ik mijn koelbox om daar een boek uit te halen, waarop ik werd aangesproken door een jongen die tegenover me zat. Hij had nog nooit iemand ontmoet die haar boeken vervoerde in een koelbox. We raakten aan de praat en hij vertelde mij dat hij net terugkwam van een clownscursus in Amsterdam en hij was nu terug onderweg naar zijn antikraak woning.

Hij vertelde me dat hij altijd precies en alleen maar deed wat hij zelf wilde en ik vertelde hem hoe moeilijk ik dat vond. Ik vertelde hem over mijn wens om (lang) door Australië te gaan backpacken, maar niet zo goed durfde te gaan regelen omdat ik me zorgen maakte over wat mijn familie ervan zou vinden. Konden die me wel zo lang missen en die studie dan.. Was ik dadelijk afgestudeerd, zou ik er misschien wel een paar jaar tussenuit gaan..

De precieze strekking van het verdere gesprek weet ik niet meer, maar voordat hij de trein verliet gaf hij me het badeendje dat aan een sleutelhanger (misschien al wel jarenlang) aan zijn rugzak hing, met daarbij de boodschap “dat dit badeendje je mag helpen om altijd je eigen weg te kiezen”.

Vlak daarna boekte ik mijn ticket en reisde ik 2 jaar in een campertje door Australië. Ook in de jaren daarna bleef ik reizen.

Pas na 5 jaar begon ‘dat stemmetje’ weer te knagen en besloot ik een ‘echte baan’ op een ‘echt kantoor’ met een ‘echt salaris’ en een ‘echt huisje-boompje-beestje leven’ een kans te geven. Anderhalf jaar heb ik dat geprobeerd. Drie werkgevers en 2 bijna burn-outs verder wist ik dat een baan voor een baas niet voor mij was.

Op dat moment ontdekte ik het online ondernemerschap. Ik deed een opleiding tot lifecoach en besloot door online te gaan coachen anderen ‘zoals ik’ te gaan helpen met de juiste mindset voor het creëren van een leven dat echt bij hen past.

Ik rolde in het programma (MPOP) van Simone Levie en ontdekte daar mijn passie voor online techniek. Met mijn badeend in gedachten besloot ik mijn hart te volgen en te doen waar ik gelukkig van werd. Mijn online programma zette ik in de kast en sindsdien ben ik andere online ondernemers gaan ondersteunen op het gebied van online techniek.

In de jaren die daarop volgden heb ik honderden online ondernemers mogen helpen, die aan mij hun online taken wilden uitbesteden. Als eigen klanten maar ook als onderdeel van de teams van bijvoorbeeld Simone Levie en Rosanne Raubun.

In 2020 liep ik tegen mijn eigen plafond aan. Ik was ALTIJD aan het werk. De enige manier om nog te groeien was om mijn uurtarief te verhogen, maar dat zorgde voor vervelende discussies met ‘vaste klanten’ die er niet blij mee waren.

Om mijn bedrijf schaalbaar te maken besloot ik daarom in 2020 mijn bedrijf uit te breiden met een team (die ik zelf kon opleiden) om te ondersteunen op het gebied van communicatie en uitvoerende werkzaamheden. Zelf ben ik me sindsdien gaan focussen op het ontwikkelen van cursussen, masterclasses en trainingen op het gebied van online techniek en marketing.

Er ontstond weer ruimte voor groei en zo kan ik (samen met mijn team) ook in 2020 verder ontwikkelen en nog meer ondernemers helpen met hun online zichtbaarheid.

Heb je een vraag of wil je even bellen?
Neem gerust contact met mij op (dan maken we een afspraak)